DUURZAAM BOUWEN AAN DE TOEKOMST VAN WONEN

Wist u dat uw woonruimte energie vereist, maar ook energie kan opleveren? Dit voordeel is een kernwaarde van het nieuwe bouwen. Aannemersbedrijf Tempelman is gespecialiseerd in duurzaam en passief bouwen. Wij beogen in nauw samenwerkingsverband met u een zo ecologisch en voordelig mogelijk bouwproject te realiseren. Maar wat betekenen die termen precies? En hoe bespaart een energieneutrale leef- of werkruimte eigenlijk op kou en warmte?

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN DUURZAAM BOUWEN EN PASSIEF BOUWEN?

Duurzaam bouwen kan op veel manieren. Ecologisch bouwen en passief bouwen bieden twee milieuvriendelijke methoden waarmee een gebouw energie bespaart en soms zelfs oplevert.

Ecologisch bouwen
Wij brengen 75% tot 90% van onze tijd binnen door. Daarom is een gezond en leefbaar binnenhuisklimaat belangrijk. Bij ecobouw wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van natuurlijke isolatiematerialen, zoals vlas, cellulose en houtwol. Hierdoor kan een woning beter omgaan met onder andere vocht. Ecobouw “ademt” zonder daarbij energie te verbruiken.

Meer voordelen van ecobouw:

✓ Natuurlijk en milieuvriendelijk
✓ Biologisch afbreekbare woonisolatie met lage CO2-uitstoot
✓ Houdt warmte in de zomer tot wel 5x beter buiten

Passief bouwen
Een passiefhuis is niet alleen een hoogwaardig geïsoleerd, maar ook een energiezuinig gebouw. Een woning die passief is gebouwd, verwarmt zichzelf in de winter en koelt zichzelf af in de zomer. De isolering zorgt er onder andere voor dat de warmte afgestaan door huishoudelijke apparatuur behouden blijft. Uw koelkast, tv of computer zijn belangrijke warmtebronnen. Door deze warmte te behouden, is er in een passiefbouwwoning minder tot geen behoefte aan een radiator of een vloerverwarming. Tegelijkertijd zorgen de kwalitatieve ventilatiesystemen in een passiefwoning voor warmteafvoer in de zomer. Het installeren van een duur airconditioningsysteem is niet nodig. Tel uit uw winst.

Meer voordelen van passiefbouw:

✓ Tot 75% minder energieverbruik dan een traditionele woning
✓ Hoger rendement dan niet-duurzame gebouwen
✓ Grote vrijheid van ontwerp en architectuur
✓ Hoger leef- en wooncomfort

ENERGIENEUTRAAL BOUWEN MET Aannemersbedrijf Tempelman

Tempelman gebruikt de meest hoogwaardige en milieuvriendelijke bouwmethoden en materialen. Wij combineren op aanvraag het beste van ecologische en passiefbouwmethoden. Uw droomhuis hoeft niet te veel geld of energie te kosten. Wij bouwen energiebesparende en zelfs energie-opwekkende woningen en woonoplossingen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project of bouwplan?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Zonne-energie winnen met panelen of een Solarwatt zonnecarport

Energiebesparing is méér dan energieneutraal bouwen. Daarom gaan wij verder waar anderen stoppen. Al jaren is Aannemersbedrijf Tempelman voorloper op het gebied van zonne-energiewinning. Wij helpen onze klanten en opdrachtgevers het beste van de natuur te benutten en kosten te drukken. Zonnepanelen helpen u gratis zonnekracht om te zetten in de kostbare energie waar uw huishouden op draait. En dankzij de service van Tempelman kunt u zelf uw zonne-energie-installatie ontwerpen. Bel 0529 - 48 12 98 voor een afspraak of vraag naar de mogelijkheden via ons contactformulier.

Zelf mijn zonnecarport ontwerpen? Ja graag